Ana içeriğe atla

Windows 10 Başlangıçta Şifre Görünmüyor - Gelmiyor Hatası Çözümü



Yeni bir hata çözümüyle karşınızdayız. Eğer çalıştır msconfig  kombinasyonundan yanlışlıkla veya bilerek seçmeli başlangıç seçeneği altında Başlangıç ögelerini kaldır yapmışsanız veya Tanılama başlangıcı seçmişseniz bu hatayı almış olmanız muhtemel.



Gel gelelim çözüme bir çok çözüm yolu var hepsinden teker teker bahsedeceğim. Buradaki amacımız bir şekilde güvenli moda erişmek.
1 - Shift+Restart Metodu
 İlki ve en basiti ve eğer şanslıysanız işe yarayacak kısmı Shift+Restart metodu. Bu metodda oturum açmak için gelip ama şifreyi göremediğiniz ekranın sağ alt kısmında ilgili butonları görürsünüz. Buradan açma kapama tuşuna basın ve Shift tuşuna basılı tutarak restart atın bilgisayar güvenli modda tekrardan açılacaktır. Güvenli modda yapacaklarınızı da tüm seçeneklerden bahsettikten sonra bahsedeceğim.


2 - UEFI BIOS Cihazlar için F8 On Start Metodu
İkinci seçenek eğer UEFI Boot kullanmıyorsanız pc açılırken sürekli F8 tuşuna basmak. (Not: UEFI Boot'ta çalışmaz.) Böyle de güvenli moda giriş yapamazsanız galiba Recovery Flash oluşturmaktan başka çare kalmıyor.

3- Media Creation Tool Kullanarak Format Flash Oluşturma
Ön aşamalar olarak öncelikle başka bir PC'den bu işlemleri yapmanız gerekiyor. Öncelikle en az 4 GB boyutunda bir flash disk bulup biçimlendirelim. Ardından Microsoft'un resmi  MediaCreationTool  yazılımını indirelim. Yüklemeye başladıktan sonra Ne yapmak istiyorsunuz? kısmından Başka Bir Bilgisayar İçin Yükleme Medyası seçeneğini işaretleyip ileri diyelim.


Açılan pencerede bilgisayarınızda yüklü windows sürümünü ve 64 bit mi 32 bit mi olduğunu seçip tekrardan ileri diyelim:



Açılan seçenekte USB flash sürücü seçeneğini tıklayıp ileri diyelim. Ardından gelecek olan  USB flash sürücü seçin seçeneğinden sürücünüzün takılı olduğu alanı seçip tekrardan ileri dediğinizde işleminiz başlamış olacak. Program bizim için bir format flash oluşturacak. Bu flash'ı pc'ye takıp kapattığınızda pc yeniden açılırken sürekli olarak f8'e basarsanız, bir boot ekranı gelecek buradan Flash Disk'inizi seçip diğer kısımları alttaki Güvenli Moda Giriş kısmından takip edebilirsiniz.

Bazen bu yöntem %99 olduktan sonra üzgünüz bilinmeyen bir hata meydana geldi diye bir uyarı veriyor, buradan sonra artık %100 çalışan dördüncü yöntemimize geçebiliriz. 

4- Windows USB/DVD Download Kullanarak Format Flash Oluşturma
Bunun için artık bir Windows 10 ISO dosyası indirmemiz şart. Eğer pc'niz 64 bit ise Windows 10 ISO 64x indirmek için BURAYA tıklayınız.
Eğer pc'niz 32 bit ise Windows 10 ISO 32x indirmek için BURAYA tıklayınız.
Daha sonra  Windows USB/DVD Download Tool indirmemiz gerekli. Windows USB/DVD Download Tool indirmek için BURAYA tıklayınız. Program sizden flash'ınıza yüklemek için bir ISO dosyası isteyecek. ISO dosyasını seçtikten sonra kendisi bizim için bir format flash oluşturacak. Bu flash'ı pc'ye takıp kapattığınızda pc yeniden açılırken sürekli olarak f8'e basarsanız, bir boot ekranı gelecek buradan Flash Disk'inizi seçip diğer kısımları alttaki Güvenli Moda Giriş kısmından takip edebilirsiniz.
Gel gelelim bu metodlardan herhangi birisinde başarılı olduysanız yapacaklarınıza.

GÜVENLİ MODA GİRİŞ
Flash'ı taktınız ve Flash ile bilgisayarınızı başlattıysanız karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir;


Buradan zaman ve klavye ayarlarını seçip Next tuşuna tıklayalım. Daha sonra:


Bu açılan pencereden repair your computer seçeneğine tıklayalım.  Bundan sonra açılan pencereden Troubleshoot ardından Advanced Options seçeneğine tıklayalım.  Karşımıza aşağıdaki gibi bir seçenek gelecek:


Buradan Startup Settings'e tıklayıp açılan pencereden Restart seçeneğine tıkladıktan sonra açılan pencereden F4'e basarsanız bilgisayarınız güvenli modda başlayacaktır. 
Yine olur da Startup Settings seçeneğini göremeyecek olursanız o zaman aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınızdır;


Buradan Command Prompt seçeneğine tıklayıp;
 bcdedit  /set {default} safeboot minimal
yazalım ve altta succesfull yazısının geldiğinden emin olalım. Eğer ki gelmiyorsa yanlış yazmışsınızdır tekrardan konrol edin ve pc'ye restart atın pc güvenli modda başlayacaktır.

GÜVENLİ MODDA YAPILACAKLAR:
Ctrl + alt + delete tuşlarına basalım eğer ki Parolayı Değiştir seçeneği geliyorsa parolayı boş seçelim.
 Eğer Parolayı Değiştir seçeneği gelmiyorsa Win+R tuşlarına basıp gelen pencereden msconfig.exe yazalım ve normal başlangıç seçeneğini seçelim veya seçmeli başlangıç altındaki her iki seçeneği de tikleyelim. 
NOT:  Win+R ile herhangi bir pencere açılmıyorsa Ctrl+Alt+Delete tuşlarından Görev Yöneticisini açarak  Dosya > Yeni Görev altına da bu komutları yazabilirsiniz. Eğer msconfig'de  işe yaramayacaksa yine Win+R tuş kombinasyonuna basıp lusrmgr.msc yazıp kullanıcılar kısmına erişelim.


Kullanıcılar klasörüne çift tıkladıktan sonra kullanıcı özellikleri açılacaktır. Oturumunu açtığınız kullanıcı hesabına sağ tıklayıp özellikler seçeneğine tıklayalım. Daha sonra Parola her zaman geçerli olsun seçeneğinin tikini kaldırıp Uygula dedikten sonra güvenli moddan çıkalım.

GÜVENLİ MODDAN ÇIKIŞ
Win+R veya Ctrl+Alt+Delete > Görev Yöneticisi > Dosya > Yeni Görev seçeneğine gelip CMD yazıp Enter'a basalım. Açılan pencereye:
bcdedit  /deletevalue {default} safeboot 
yazıp Enter'a basalım ve pc'yi yeniden başlatalım. Hatanın düzeldiğini göreceksinizdir.

 Soru ve sorunlarınızı altta yorumda bildirebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Eline sağlık kardeşim :)

    YanıtlaSil
  2. Windows her yeni sürümü ile birlikte birçok hatayı ortadan kaldırsa da hem yeni eklenen hem de daha önceden beri var olan hataları ile büyük sıkıntılar ortaya çıkarabiliyor. Özellikle üçüncü parti yazılımlar ve kötü yazılımlardan dolayı ortaya çıkan windows hataları ile ilgili aşağıdaki siteyi sizlere önermekteyim. Bu site üzerinden hem windows hatalarına hem de oyun, program, Microsoft yazılımlarının hatalarına rahatlıkla ulaşabilir ve çözüm önerilerini inceleyebilirsiniz.
    http://www.windowshatalari.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili yorum giriniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arduino Buzzer için Örnek Müzik Kodları

Bugün ki yazımda programlaması tamamıyla bana ait olan bazı buzzer kodlarını yazımın devamında paylaşıyor olacağım. Öncelikle bağlantı şemasıyla başlayalım; Malzemeler: Arduino (Uno, Nano, Mega) 100 Ohm Direnç Breadboard Bağlama Tarifi: Buzzer'da iki bacak bulunur. Buzzer'ın üstüne baktığınızda bacaklardan birisinin hizasında (+) yazar. Bu bacağı 8 No.lu pine bağlayabilirsiniz. veya istediğiniz herhangi başka bir digital bacak da olabilir. Kodunuzu da ona göre düzenlemeniz gerekir. İkinci bacağı da direnç üzerinden GND (-) Toprak hattına bağlamak gerekir. Bağlantı Şeması: Yukarıdaki şemada siyah (-), kırmızı (+) ucu temsil etmektedir. Ben kodlara ilgili notaların frekanslarını ekledim. Örnek olarak da 2 adet müziği buraya ekleyeceğim. sizler diğer müziklerin notalarını öğrendikten sonra duraksamaları deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz. Takıldığınız yerde aşağıya yorum bırakırsanız seve seve yardımcı da olabilirim. Notalar: 1 2 3 4 5 6 7

16x2 LCD I2C (i2c) Hataları ve Çözümler

Merhaba arkadaşlar arduino I2C modülü kullanımında oluşan bazı hatalardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle bu modülle görüntü alamıyorsanız arkasındaki potansiyometreyi sağa ve sola çevirerek uygun konstrata getirin bu sebeple yazılar görünmüyor olabilir. Bağladığınızda arduino kapanıyorsa kısa devre vardır lehim aralıklarını kontrol edin temas olabiliyor. Eğer tek karakter ekranda çıkıyor diğer karakterler çıkmıyorsa aşağıda verdiğim kütüpaneyi yükleyin sorununuz çözülecektir. Eğer buna rağmen görüntü alamıyorsanız LCD panel adresiniz farklı olabilir  LiquidCrystal_I2C lcd(0x27, 16, 2);  kod satırındaki " 27 " yi " 3f " yapın. Yani şöyle olmalı  LiquidCrystal_I2C lcd(0x3f, 16, 2);  Bu şekilde büyük olasılıkla görüntü alamama sorununuz çözülecektir. I2C Port bağlantıları şöyle olmalıdır: gnd-gnd vcc - 5 v sda- A4 scl-A5 pinine bağlanmalıdır. Örnek Kod: #include <Wire.h> #include <LiquidCrystal_I2C.h> // LCD adres 0x3f 16 kara

PID Algoritmalı Çizgi İzleyen Robot (PID Line Follower)

PID var olan bir problemin çözümünde  Oranı, integrali ve Türevi toplayarak bir hata oranı çıkarır ve bunu minimuma indirgemek için bir yol geliştirilir. Daha sonra PID'nin detaylı açıklamasını yaparım. Bu yazıdaki amacım hani hep gördüğünüz virajları çok hızlı dönen çizgi izleyenlerin nasıl yapıldıklarını nacizane göstermek. Malzemeler: Arduino Nano veya UNO Pololu QTR 8RC Kızıl ötesi sensör dizisi Pololu TB6612FNG Motor Sürücü 2 Adet Redüktörlü 6V DC Motor 9V Tercihen Duracell Pil (Arduino beslemesi için)  11.1V bir Li-Po pil (Motor sürücü için) Bağlantı Şeması: Kaynak Kodu: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 #include <QTRSensors.h> #define Kp 0 // Kendi deneyimlerinizle bulmanız gerekli küçük bir değer ile başlayıp, büyütebilirsiniz en kararlı Kp değerini bulana kadar.. #